joi, 30 iunie 2011

România - Israel, ultimul meci oficial înaintea mondialelor

România dispută sâmbătă ultimul joc oficial înaintea mondialelor de la Shanghai. În Grupa F din preliminariile Campionatului European 2012, naţionala, pregătită de Istvan Kovacs şi Ladislau Balanov, va întâlni reprezentativa Israelului, sâmbătă, de la ora 18.00, la Bazinul de la Izvorani, Înaintea ultimului joc din preliminarii, poloiştii tricolori au 13 puncte şi sunt deja calificaţi în barajul pentru accederea la CE din Eindhoven (ianuarie).

Clasament: 1. România 13, 2. Slovacia 10, 3. Ucraina 6, 4. Israel 0.

Cupa Vodafone

Ungaria va disputa la Budapesta ultimul turneu inaintea mondialelor din China. La acest sfârşit de săptămână, pe insula Margareta, se desfăşoară Cupa Vodafone, cu participarea naţionalelor Greciei, Rusiei, Germaniei şi bineînteles a formaţiei antrenate de Denes Kemeny, Ungaria.

Iată programul:

1 iulie 2011, vineri: Germania-Rusia 17:30, Ungaria-Grecia 19:00

02 iulie 2011, sâmbătă: Grecia-Rusia 17:30; Ungaria-Germania 19.00

03 iulie 2011 , duminică: Grecia-Germania 09:30; Ungaria -Rusia 11:00

luni, 20 iunie 2011

Cosmin Radu:”Suntem pe primul loc în grupă şi asta este cel mai important”

România a terminat la egalitate 7 la 7 cu Slovacia, sâmbãtã, în deplasare, într-un meci din preliminariile Campionatului European de polo pe apã din 2012, Grupa F. Cu acest rezultat, poloiştii tricolori sunt siguri de primul loc din grupă, şi vor întâlni în octombrie, la barajul pentru calificarea la CE, o formaţie de pe locul secund din altă grupă.

Căpitanul echipei naţionale, Cosmin Radu, a adus liniştea în tabăra tricoloră, prin golul egalizator din ultima secundă a meciului.

Cosmin, cum a fost acest meci de 7 la 7 împotriva Slovaciei?

Am început bine, în prima repriză am avut 3 la 1, dar în a doua parte a jocului am avut o cădere de câteva minute şi am pierdut conducerea. Repriza s-a terminat 5-4 pentru ei şi de acolo, în următoarele două reprize, ne-am ieşit un pic din ritm, şi ne-am chinuit să egalăm pe final.

Golul egalizator a fost înscris chiar de tine în ultima secundă a meciului.

N-am avut emoţii, având în vedere că am muncit tot meciul, ne doream în ultimul atac să încercăm să egalăm. A fost de fapt un contraatac şi am dat gol în ultima secundă, dar asta este mai puţin relevant, important este modul în care am jucat şi cred că antrenorii vor analiza şi vor trage concluziile după acest meci.

Cum se simte acest rezultat în rândul echipei?

Mulţumiţi nu putem să spune că suntem, dar este doar un meci şi nu contează atţt demult. Sper să privim mai departe, să îl luăm ca pe un antrenament. Mai avem încă o lună până la mondiale şi competiţia este încă departe. Obiectivul nostru erau şi sunt acest meci şi mondialele.

Păstraţi primul loc în Grupa F, ceea ce înseamnă că la barajul pentru calificarea la Europene veţi avea un adversar mai uşor.

Exact. Practic este cel mai importantlucru, din câte ştiam noi, nu trebuia să pierdem la mai mult de 3 goluri şi aveam astfel asigurat primul loc. Egalul acest practic ne asigură primul loc în grupă şi vom juca cu locul doi dintr-o altă grupă, ceea ce va fi mult mai uşor pentru calificarea la Europene.

Slovacia - România 7-7

Naţionala României a terminat la egalitate 7 la 7 meciul de la Kosice cu Slovacia, penultimul din grupa F de calificare la CE de la Eindhoven. Pe reprize scorul a fost 1-3, 4-1, 1-1 şi 1-2, golurile tricolorilor fiind înscrise de Cosmin Radu 1, Negrean 1, Iosep 1 şi Alexandru Matei 4 (foto).

Nu a fost cel mai bun joc al tricolorilor care au reuşit să obţină acest egal graţie reuşitei din ultima secundă a căpitanului Cosmin Radu. Chiar şi cu acest rezultat, România ocupă în continuare primul loc în grupă, cu 13 puncte şi va avea parte de un adversar mai accesibil la barajul pentru CE. Ultimul meci din preliminariile europene va avea loc in data de 2 iulie la Oradea cu Israel.

Tot astăzi, în celălalt meci din grupă, Israel – Ucraina 5-11.

miercuri, 15 iunie 2011

Cosmin Radu pleacă de la Florenţa


Căpitanul echipei naţionale Cosmin Radu părăseşte după 6 ani de zile formaţia Rari Nantes Florentia. Jucătorul român încă nu ştie care va fi următoarea destinaţie, dar în Peninsulă, se vorbeşte deja că de serviciile lui Cosmin sunt interesate două dintre cele mai puternice formaţii din Italia, campioana Pro Recco şi Posillipo Napoli. Ambele echipe îl curtează pe jucătorul român de ceva vreme. Pro Recco ar putea fi clubul care ar obţine transferul lui Cosmin urmând apoi să-l împrumute la o altă echipă.

marți, 14 iunie 2011

Super Final World League - programul meciurilor

Liga Mondială programează între 21 şi 26 iunie turneul Super Final, care adună la Florenţa 8 reprezentative din întreaga lume. O dată cu câştigătoarea competiţiei se va afla şi a doua echipă calificată la Jocurile Olimpice de la Londra 2012. Marea Britanie, ca ţară organizatoare, este deja calificată la OLimpiada de anul viitor.

Iată grupele şi programul jocurilor de la Super Final:

Grupa A: USA, Serbia, China, Italia

Grupa B: Australia, Muntenegru, Canada, Croaţia

Prima zi 21 iunie:

1 B 16:00 CRO – CAN

2 A 17:30 SRB – CHN

3 B 19:00 AUS – MNE

4 A 20:30 USA – ITA

A doua zi, 22 iunie:

5 A 16:00 USA – CHN

6 B 17:30 CRO – MNE

7 B 19:00 AUS – CAN

8 A 20:30 SRB – ITA

A 3-a zi 23 iunie

9 B 16:00 CRO – AUS

10 A 17:30 SRB – USA

11 B 19:00 CAN – MNE

12 A 20:30 ITA – CHN

Quarter final

13 16:00 2nd A – 3rd B

14 17:30 3rd A – 2nd B

15 19:00 1st A – 4th B

16 20:30 4th A – 1st B

Semifinale 25 iunie

17 16:00 Loser 13 – Loser 16

18 17:30 Loser 14 – Loser 15

19 19:00 Winner 13 – Winner 16

20 20:30 Winner 14 – Winner 15

FINALE

21 16:00 7th-8th L 17 – L 18

22 17:30 5th-6th W 17 – W 18

23 19:00 3rd-4th L 19 – L 20

24 20:30 1st-2nd W 19 – W 20

* orele meciurilor sunt cele locale.

sâmbătă, 11 iunie 2011

LA MULTI ANI!!!, KALMAN kADAR

Internaţionalul român împlineşte astăzi 32 de ani. Pe această cale îi urăm să fie sănătos, plin de energie şi inspiraţie, şi rezultate maxime in tot ceea ce face! La Mulţi Ani, Kalman Kadar!!!

Kalman Kadar practică poloul pe apă de peste două decenii, iar rezultatele bune, obţinute în timpul carierei sale, îl plasează printre cei mai buni poloişti români. A fost convocat pentru prima dată la lotul naţional de juniori în 1998 iar din anul 2000 a devenit unul dintre principalii jucători ai naţionalei de polo a României. Kalman a evoluat timp de cinci ani de zile şi în cele mai importante campionate din Europa: în Ungaria, la Ferencváros şi BVSC Budapesta, în Italia, la Firenze, şi în Spania, la Mataro. Din vara lui 2007 a revenit la CSM Oradea, formaţie cu care a cucerit 4 titluri consecutive de campion naţional.

Kalman Kadar va continua de luni, la Oradea, pregătirile pentru preliminariile europene dar şi pentru mondialele de la Shanghai, după ce timp de două săptămâni lotul a fost în Bucureşti, ocazie cu care am stat de vorbă cu fundaşul naţionalei.

Kalman Kadar, din cei 32 de ani pe care ii implineşti, câţi i-ai dedicat poloului?

Cred că am început la 7 ani să fac polo de performanţă, dar la nivel înalt, cred ca am vreo 15 ani de polo, poate şi mai puţini..

Care au fost cele mai frumoase momente petrecute la echipa naţională?

Pot spune că cele mai frumoase momente au fost atunci când am câştigat cu echipa naţională în faţa unor formaţii mult mai bine cotate decât noi, şi am luat şi locuri nesperat de bune; de exemplu, la mondialele de la Montreal în 2005, unde am ocupat locul 6. Oricum au fost foarte multe momente plăcute petrecute la echipa natională.

De luni, practic intraţi pe ultima sută de metri pentru meciul din deplasare cu Slovacia, penultimul din grupă, şi se poate spune cel mai important joc din preliminariile europene.

Va fi un meci foarte dificil având in vedere că slovacii reprezintă o echipă destul de puternică. Deşi la noi acasă am câştigat la trei goluri diferenţă, asta nu inseamnă că putem merge la Kosice la un rezultat de egalitate sau ceva de genul ăsta….Mergem acolo să câştigăm, bineînteles.

Primul loc în grupa preliminară v-ar oferi o linişte să spune pentru mondialele de la Shanghai, având în vedere că ar veni la baraj o echipă mai slab cotată decât o Spanie sau o Germanie.

Da, teoretic este asa. Tocmai de aceea este lupta acerba pentru ocuparea primului loc in grupă.

La mondiale aveţi parte de o grupă destul de echilibrata, cu Serbia, Australia şi China, însă mai departe, încrucişarea pare o luptă imposibilă pentru calificarea mai departe.

Nu atât grupa ne ingrijorează ci mai degrabă ce urmeaza mai departe, cu ce echipă vom juca. În orice caz, vom juca de la egal la egal, atât cu Serbia cât şi cu Australia, dar mai încolo vom vedea ce va fi. S-ar putea să fie una dintre echipele Ungaria, Muntenegru sau Spania, deci va fi foarte dificil acolo la mondiale.

joi, 9 iunie 2011

Tamás Kásás s-a retras de la naţională

Triplu campion olimpic, ales cel mai bun jucător al ultimului deceniu, Tamás Kásás, a decis să se retragă de la naţionala Ungariei. El l-a anunţat mai intâi pe antrenorul Dénes Kemény, şi, prin intermediul site-ului vlv.hu, i-a informat astăzi şi pe iubitorii poloului despre motivele deciziei sale.

“M-am gândit la acest lucru de luni de zile. Coechipierii mei, Norbi şi Tibi, pot confirma cât de dificil mi-a fost să ajung la această decizie. Motivul este foarte simplu. Am ajuns atât de epuizat, la finalul sezonului în care am jucat la club, încât nu mai am energia de a continua munca pe timpul verii. M-am antrenat fără pauză de la 1 Septembrie anul trrecut. Din păcate, faptul că am jucat meciuri puţine la Pro Recco nu înseamnă automant şi antrenamente mai puţine. Ba mai mult! Bineînţeles când aveam 20 si ceva de ani nu era o problemă, dar la aproape 35 de ani refacerea este mai dificilă. Recuperarea înceată a degetului meu este un avertisment. Recuperarea totală îmi va lua câteva luni. În Septembrie 1993 am participat la primul meu antrenament la naţională, adică – acum 18 ani, sunt aproape două decenii. Din 1995 am fost membru al naţionalei Ungariei şi am participat fără întrerupere la toate competiţiile jucând în aproape toate meciurile din era Dénes.

În opinia mea numai acei jucători, care pot da maximum din punct de vedere mental si fizic, pot face parte din echipa naţională a Ungariei. În acest moment nu mă simt în puteri să fac acest lucru. Este posibil să regret acest lucru mai târziu şi probabil voi rata următoarele succese. Nu ar fi corect faţă de Dénes şi jucători, ca să nu spun şi de fani, dacă aş începe pregătirea de vară în speranţa unui succes propabil. Nu consider această decizie o problemă de vanitate.

Am primit o gramadă de la echipa naţională în acesti ani. M-am gandit ca in timpul campionatelor internationale si mai ales in timpul olimpiadelor milioane de oameni ne-au urmarit şi au plâns şi s-au bucurat alături de noi şi m-am gândit că aş putea continua. Din păcate zilele de la sfârşitul săptămânii m-au readus cu picioarele pe pământ”…a spus printre altele, Tamás Kásás.

Duminica trecută, Tamás Kásás a pierdut alături de Pro Recco finala Euro League în faţa sârbilor de la Partizan Belgrad. A primit în schimb premiul pentru cel mai bun jucător al turneului Final Four de la Roma. Chiar dacă la începutul anului revenise în lotul Ungariei, Kásás a hotărât să pună capăt activităţii sub culorile echipei naţionale, care i-au adus două Campionate Europene, un Campionat Mondial şi 3 titluri Olimpice consecutive.

marți, 7 iunie 2011

Vanja Udovičić:”Victoria asta este pentru colegul nostru Duje Živković!”


Vanja, Mladost termină pe locul trei turneul final de la Roma. Chiar dacă nu aţi ajuns în finală, important este că totuşi plecaţi acasă după o victorie.

Partea urâtă, cind joci in Champions, este că nu nimeni nu îşi aduce aminte de locurile doi, trei şi patru. După mine aceste jocuri pentru locul trei te ajută un pic sa treci peste acea senzatie urita pe care o ai după semifinale. Imi pare rău că am pierdut ieri, că nu am jucat mai bine, că practic am făcut cadou partida lui Partizan, şi când nu dai tot ce poţi şi nu joci sută la sută, după asta te simţi rău. După părerea mea, băieţii îşi vor aduce aminte, peste multi ani, de aceaste partide ş vor intelege ce au pierdut în semifinale. Dar asta e viaţa. Am plătit tribut faptului că nu am avut experienţa de care este nevoie pentru a câştiga astfel de partide. În ultimii 6 ani, Mladost a jucat de 3-4 ori, şi a fost mereu pe locul 4 în Final Four; din şase partide, cu aceasta a 7-a, jucate in ultimii 10 ani a fost doar un succes iar asta arată că, pentru Final Four, ceva nu merge bine. Trebuie să ai continuitate cu jucătorii, cu experienţa, calitatea jocului, pentru a avea succes si Recco a arătat, în ultimii ani, ce trebuie să faci pentru a avea rezultate, chiar si Partizan. Trebuie să ai continuitate cu echipa, pentru a spera ca poti face ceva.

Spuneai că această victorie are o dedicaţie specială.

Victoria asta o dedic colegului nostru Duje Živković (21 de ani) care a iesit din echipa în luna februarie, după prima partidă cu Recco, pentru ca i s-a depistat un cancer. Sper să revine mai repede şi să găsească, prin aceasta victorie, mai multa fortă să mearga înainte şi să treacă mai repede peste aceasta problemă.

Din păcate, nu vei avea parte acum de vacanţă, pentru că după Roma, urmează aproape imediat turneul final al World League, de la Florenţa.

Se poate spune că în acest an nu prea este timp pentru repaus. Poate în august, dar acum nu este timp şi trebuie să ai forţa pentru a face ambele turnee, Super Final şi Mondialele. Nu stiu cum va fi, pentru că foarte multi jucători de naţională au evoluat in acest Final Four, si mi-e teamă că evoluţiile în aceste doua turnee ar putea fi mai slabe decit se asteptă lumea, din cauza acestor lucruri. Dar la asta se gândesc oamenii din polo pe apă, şi ei fac ce cred că trebuie să facă, noi nu putem decât să jucăm.

luni, 6 iunie 2011

Vladimir Vujasinovic: “Eram convinşi că fără Cupă nu ne întoarcem acasă “

Vladimir, felicitări. Se poate spune că aţi stricat sărbătoarea pregătită de Pro Recco.

Nu era greu să le stricăm sărbătoarea. Eu am jucat la Pro Recco şi ei pregătesc fiesta de fiecare dată, pentru că pleacă mereu ca favorită fiind o echipă puternică. Aşa că, în momentul în care cineva câştigă împotriva lor, automat le strică şi sărbătoarea. Dar, cred că noi am meritat anul acesta trofeul. Nu ştiu câţi au crezut în noi şi câţi nu,]dar noi în fiecare zi, in timpul acestui sezon, am crezut din ce in ce mai mult iar aici la Roma am venit convinşi ca fără Cupă nu ne întoarcem.

Dacă anul trecut nu aţi reuşit să treceţi de Pro Recco, aţi făcut-o aici, chiar în capitala Italiei.

Anul trecut am cedat partida în ultimul sfert, eram la doua goluri în faţă la inceputul reprizei şi am pierdut in prelungiri. Dar, acea partidă ne-a dat forţă să mergem inainte, să muncim pentru a ne îmbunătăţi jocul, individual, mai ales cei tineri, şi ca echipă. Pentru că o echipă nu poate fi facută doar din jucători cu nume, mai trebuie să fie legată ca joc. Este nevoie de muncă şi nu se poate face totul repede, este nevoie de timp. Eu am plecat de trei ani de la Recco, aşadar a fost nevoie de trei ani pentru a ajunge aici.

Presupun că pentru un astfel de moment ai revenit la Partizan.

Intr-adevar, era unul dintre cele două lucruri pe care mi le-am dorit când am plecat de la Recco. Unul a fost să ridic Cupa cu o echipă de acasă, lucru care nu s-a mai intimplat din anii 2000, numai ştiu exact, iar Partizan, în Euro League, de 36 de ani. Cu siguranţă, sunt emoţii diferite faţă de alte lucruri câştigate. Al doilea lucru, era sa fac un alt copil. Am făcut-o şi pe asta, aşa nu că stiu ce mai ramine de facut…

Care este secretul tău? Joci la fel de bine de ani de zile.

Secretul… Mentalitatea! Şi la Recco mă uit şi sunt jucatori din generatia mea, precum Tibor Benedek, Kasas, unii sunt mai în vârstă ca mine, alţii mai tineri. Şi la noi este Chatzitheodorou, care a venit cu zece zile inainte de stagiune spunând “daţi- mi o casă unde să stau, eu vreau sa câştig Cupa”. Pentru el acest lucru va ramâne de neuitat, cred ca nu pot face mulţi astfel de lucruri …

Mulţumesc Vladimir, şi încă o dată felicitări!

sâmbătă, 4 iunie 2011

Partizan campioana Europei

Poloiştii sârbi au câştigat finala Euro League de la Roma , după ce au învins favorita Pro Reko cu 11:7.

Foto:Deepbluemedia.eu/Giorgio Scala & Guido Barbagelata

Foto: Deepbluemedia.eu/Giorgio Scala & Guido Barbagelata

Aşa e viaţa! Câteodată nu este de-ajuns să fii favorită. Domini tot sezonul şi pierzi în momentul cel mai important. Recco a cedat în faţa unui Partizan extraordinar care a întrerupt astfel lunga perioada de asteptare (ultimul succes al formaţiei din Belgrad a fost înregistrat în 1976) şi o ajunge astfel pe Mladost în fruntea clasamentului Cupei Campionilor (7), oferind totodată un zâmbet gloriosului club care traversează o perioadă grea, din punct de vedere financiar. Cel mai mult s-au bucart de succes, preşedintele Sostar şi antrenorul Milanovic, omul care a adus Iugoslaviei aurul mondial la Madrid, in 1986. Onoarea revine invinşilor de la Pro Recco, de nerecunoscut in finala. Gloria invingatorilor, impecabili in apărare graţie şi unei porţi foarte bine protejate de Slobodan Soro. După un echilibru iniţial, sârbii au luat avantaj graţie golurilor lui Pijetlovic: la jumătatea meciului, s-a ajuns la 5-7 cu un formidabil 5 din 5 la superiorităţi numerice. Când Pijetlovic a ieşit din joc după trei faulturi, la începutul reprizei a 3-a, se părea că meciul se poate schimba la faţă. Dar a fost doar o senzaţie pentru că Partizan nu a cedat teren, ba mai mult a găsit soluţii şi cu al doilea centru Korolija: chiar el a făcut diferenţa cea mai mare pe tabela de marcaj, 6-11. Cei 200 de fani sârbi prezenţi la „Stadio del Nuoto” au început sărbătoarea în timp ce Recco era de nerecunoscut, Kasas ratând şi un penalty. Fiesta jucătorilor lui Partizan a început cu 90 de secunde înainte de finalul jocului. Ultimul gol al meciului îl reuseste Zlokovic, dar nu mai contează decât pentru statistică.„ Jos pălăria pentru Partizan, noi, inexplicabil, am fost absenţi în acest meci”, a afirmat tehnicianul Pino Porzio. Campioana Italiei a început deja să se gândească la următorul sezon. Gabriele Volpi confirmat transferurile lui Sandro Sukno de la Jug Dubrovnik şi Andrija Prlainovic, chiar unul dintre jucătorii lui Partizan (iar de la Savona va ajunge Deni Fiorentini).

Partizan Belgrade (SRB)-Ferla Pro Recco (ITA) 11-7 (2-1, 5-4, 2-1, 2-1)

Partizan Belgrad: Soro, Chtzaitheodorou, Radjen, Korolija 3, Aleksic 2, Pijetlovic 2 , Prlainovic, Radovic, Mandic, Mitrovic, Vujasinovic 2, Cuk 2, Zsivojinovic. Antrenor: Igor Milanovic

Pro Recco: Tempesti, Buric 1, Madaras 3, Perrone, Kásás, Felugo, Filipovic, Figlioli, Benedek, Zlokovic 1, Ivovics 1, Molina, Nikic. Antrenor: Pino Porzio

Arbitrii: Tulga (Turcia), Borrell (Spania)

Superiorităţi: Partizan 6/7, şi Recco 5/11

Penalty-uri: Partizan -/-, şi Recco 0/1

Noi cupe europene. Odată încheiată competiţia de la Roma, Euro League intră în arhivă, din noua stagiune se va denumi Champions League (în timp ce Len Trophy devine Europa Cup). În ediţia 2011-2012, care se va termina tot la Roma, sferturile de finală se întorc la formula cu eliminări directe, fără grupe, din cauza calendarului internazional.

**** A 7-a Cupă a sârbilor. Palmares recent:2003-04 Honved (Ungaria); 2004-05 Posillipo (Italia); 2005-06 Jug Dubrovnik (Croaţia); 2006-07, 2007-08 Pro Recco (Italia; 2008-09 Primorac (Muntenegru); 2009-2010 Pro Recco (Italia); 2010-11 Partizan (Serbia)

La ceremonia de premiere, Vice preşedintele comisiei tehnice a LEN şi Preşedintele comisiei Tehnice a FINA Gianni Lonzi a premiat cel mai bun jucător al turneului pe Tamas Kasas (Ferla Pro Recco)

Foto: Deepbluemedia.eu/Giorgio Scala & Guido Barbagelata

Astăzi se decide "Regina" Europei

Ferla Pro Recco şi Partizan Belgrad se întâlnesc în bătălia finală a acestui sezon de Euro League. De la ora 22.00, la " Stadio del Nuoto" din Roma, se joacă ultimul act al Dalekovod Euroleague.

În semifinale campionii en-titre de la Recco au trecut de Budva cu 9-4, în timp ce Partizan Belgrad a dispus de Mladost Zagreb cu 12-9.

Pentru locul 3, de la ora 20.30 se întâlnesc Mladost Zagreb şi Budva M-Tel.

Tamas Kasas : "Cu Partizan va fi o luptă până în ultimul minut"


Felicitări Tamas, Pro Recco este în finală. Aşa cum se aştepta toată lumea, va fi o finală cu Partizan.

Da, tocmai de aceea a fost o partidă periculoasă cu Budva, mai ales din punct de vedere psihologic, pentru că toată lumea se astepta la victoria noastră, aşa că presiunea a fost un pic pe noi. Dar am gestionat foarte bine jocul, ne-am apărat bine şi am fost foarte concentraţi pentru că ne gândeam doar la finală.

De unde vine dorinţa aceasta de victorie pentru un jucător care are deja atâtea trofee câştigate?

Este mentalitatea noastră, aceea de a cistiga mereu, nu se poate altfel. Pro Reco este facuta pentru a cistiga titluri, nici nu avem altă opţiune. Stă în mentalitatea noastră. Când cineva intră în apă are dorinta de a câştiga pentru ca stie cum este aceea senzaţie si vrea sa o trăiască din nou.

Cum vezi finala cu Partizan?

Cu siguranta va fi o finala disputata mai ales cu o echipa precum Partiyan Va fi o lupta pina in ultimul minut.

Multumesc, Tamas, şi succes.

joi, 2 iunie 2011

www.h2opolo.ro

Va invit sa urmariti si site-ul www.h2opolo.ro ...sper sa va placa!!!

Crema cremelor poloului european s-a adunat la Roma!

Cea mai importantă competiţie intercluburi europeană îşi va desemna câştigătoarea la sfârşitul acestei săptămâni. Turneul final al Dakekovod Euro League se desfăşoară în zilele de 3 şi 4 iunie la ”Stadio del Nuoto”, din baza sportivă Foro Italico, din Roma.de campioană a continentului: deţinătoarea titlului ASD Ferla Pro Recco (Italia), medaliata cu bronz de anul trecut, VK Partizan Raiffeisen Belgrade (Serbia), septupla campioană HAVK Mladost Zagreb (Croatia) si campioana Muntenegrului prezentă în premieră în această fază a competiţiei, VK Budva M Tel.

Trioul Pro Recco, Partizan, si Mladost au dominat această competitie in primii 9 ani de la ianugurarea Cupei Campionilor Europeni, in 1963, predecesoarea trofeului de astăzi DALEKOVOD Euro League, si au cistigat impreuna 19 titluri de la prima editie. Pina astazi HAVK Mladost Zagreb este cel mai de success club cu 7 victorii, dar ASD Ferla Pro Recco si VK Partizan Raiffeisen Belgrade vor avea sansa sa egaleze recordul la “Foro Italico” in acest week-end ambele formatii avand 6 titluri

ASD Ferla Pro Recco: Formaţia de lângă Genova joacă la Roma din postura de noua campioană a Italiei, fiind al 25-lea titlu în prima divizie de când s-a înfiinţat echipa, în 1959, şi al 6-lea consecutiv . Fondat în 1913, clubul italian se poate lăuda cu 6 titluri de campioană europeană, primul fiind cucerit în 1965. De 7 ori câştigătoare a Cupei Italiei, formaţia antrenată de Giuseppe Porzio, a câştigat de asemenea de 4 ori Supercupa LEN. Italienii au în lot trei dintre campionii olimpici din 2008, ungurii, Tibor Benedek, Tamas Kasas şi Norbert Madaras. Damir Buric a câştigat CE în 2010 cu Croatia, iar sârbii, Filip Filipovic şi Slobodan Nikic sunt campioni mondiali în 2009. Internaţionali spanioli şi italieni completează formaţia multiculurală care are în componenţă jucători de top din 5 ţări

HAVK Mladost Zagreb: “Academia croată de polo pe apă” apărută pe malul râului Sava, este cel mai de success club din istoria Euro Ligii / Cupei Campionilor Europeni cu 7 titluri. Ultimul lor success a avut totuşi loc în sezonul 1995-1996. Zagreb a obţinut primul titlu în 1968. Fondat în 1946, clubul are în total 13 titluri în diferitele competiţii LEN. Au obţinut 6 titluri naţionale în campionatul naţional Yugoslav plus 10 titluri de când Croaţia a devenit independentă, in 1991. După ce au ratat turneul final de anul trecut, croaţii aşteaptă o evoluţie mai bună decât în ediţiile din 2008 şi 2009. La începutul sezonului, clubul l-a transferat pe internaţionalul sârb, Vanja Udovicic, “Jucătorul Anului“ în Europa şi în lume. Udovicic evoluease în sezoanele precedente la Pro Recco. Pe lângă Udovicic, antrenorul Emil Kolic ii are la dispozitie pe campionii europeni din 2010 internaţionalii croaţi, Ivan Buljabasic, Igor Hinic, Frano Karac şi Petar Muslim.

VK Partizan Raiffeisen Belgrade: Echipa din Serbia a câştigat prima Cupă a Campionilor în sezonul 1963-1964 şi şi-a mai adăugat alte 5 trofee,cel mai recent în 1976. Belgrad a mai câştigat în 1990 Cupa Cupelor şi Super Cupa LEN iar în 1998 LEN Trophy. Partizan are de asemenea 24 capionate naţionale şi 21 de cupe. In ultimii trei ani jucătorii de la Partizan au reuşit eventul. Clubul a fost fondat în 1946 , a experimentat o mică renaştere terminând pe locul trei în 2007 şi 2010. Antrenorul Igor Milanovic se poate baza pe lângă experimentatul Vladimir Vujasinovic, pe campionii mondiali din 2009 şi medaliaţii cu bronz din 2010 , internaţionalii sârbi , portarul Slobodan Soro, Milan Aleksic, Dusko Pijetlovic, Andrija Prlainovic, Nikola Radjen şi Stefan Mitrovic.

VK Budva M Tel: Clubul din Muntenegru, campioană europeană în 2008, este în premieră într-un “Final Four’ s. De când au obâinut biletele pentru Roma, Budva a obţinut dubla pe plan intern câştigând atât titlul naţional cât şi Cupa Muntenegrului. Situată în partea sudică a coastei Adriatice, pentru Budva cea mai bună performanţă până în prezent sunt semifinalele Len Tropfy din sezonul 2006-07 . Antrenorul Boris Krivokapic a format o echipă în jurul internaţionalilor muntenegreni precum portarul Denis Sefik, Predrag Jokic, Vjekoslav Paskovic, Milan Ticic sau Nik.

Programul ‘Final Four’

Vineri, iunie 3

19.30 (ora locală) VK Partizan Raiffeisen Belgrade (SRB) – HAVK Mladost Zagreb (CRO)

21.00 (ora locală) ASD Ferla Pro Recco (ITA) – VK Budva Mel (MNE)

Sâmbătă, iunie 4

19.30 Meciul pentru medaliile de bronz

21.00 Final

Arbitrii Adrian Alexandrescu (ROU), Sergio Borrell Sanchez (ESP), Ulrich Spiegel (GER), Nikolaos Stavropoulos (GRE) şi Erhan Tulga (TUR).

Nationala la turneu în Olanda

Naţionala de polo pe apă a României a ajuns în Olanda unde va participa, de mâine, la un turneu internaţional, alături de reprezentativa similară a ţării gazdă, Marea Britanie şi Macedonia. Poloiştii tricolori vor întâlni în primul meci Marea Britanie (vineri de la ora 18.30 ora locală), urmând să joace apoi cu Olanda (sâmbătă, de la ora 20.30) şi cu Macedonia (duminică, de la ora 09.30).

Iată programul turneului:

Vineri 3 iunie:

ora 18.30 România – Marea Britanie

ora 20.30 Olanda – Macedonia

Sâmbătă 4 iunie:

ora 18.30 Macedonia – Marea Britanie

ora 20.30 Olanda – România

Duminică 5 iunie:

ora 09.30 România – Macedonia

ora 11.30 Olanda – Marea Britanie

P.S. informatii din polo găsiti şi pe noul site : www.h2opolo.ro